Followers

Monday, 23 May 2011

KENALI DIRI MELALUI WARNA....

  1. Gadis misteri (Firus/Hijau) – Tidak pentingkan diri dan mudah terpengaruh. Cenderung memilih pasangan yang mempunyai kewangan stabil.
  2. Gadis imaginatif (Merah Jambu) – Kuat semangat dan komited. Dalam soal percintaan, you guys impikan percintaan yang penuh keindahan semata-mata.
  3. Gadis bijak (Jingga/Oren) – Berani menanggung risiko serta bijak mengambil hati orang lain. Seorang yang setia dalam soal cinta dan perhubungan.
  4. Gadis agresif (Merah) – Agresif namun disayangi ramai. You guys inginkan pasangan yang mudah dibawa berbincang dan selesa apabila didampingi.
  5. Gadis setia (Emas) – Berdedikasi dan berdikari. Tapi, dalam soal cinta, you guys susah nak jumpa pasangan yang betul-betul melekat dihati. 

KITA IBARAT PINGGAN...

Andaikan tiga orang yang berlainan meminjam sebiji pinggan daripada kita..
Selang beberapa hari, peminjam pertama memulangkan pinggan tersebut dalam keadaan bersih cantik tanpa sebarang kecacatan.. Kita pun terus menyimpannya di dalam rak pinggan mangkuk seperti keadaan asalnya.

Peminjam kedua pula memulangkan pinggan tersebut dalam keadaannya yang masih kotor, tidak dicuci.. Pinggan tersebut terpaksa kita basuh sehingga bersih sebelum menyimpannya..

Peminjam ketiga pula memulangkan pinggan tersebut dalam keadaan pecah.. Tidak boleh dibezakan lagi bentuknya antara pinggan mahupun serpihan kaca.. Tiada nilainya lagi.. Kita tiada pilihan lain selain membuangnya ke dalam tong sampah..

Begitulah juga halnya dengan Allah Taala.. Jika kita kembali kepadaNya dalam keadaan bersih, elok, tanpa kekotoran dosa, maka Allah akan terus meletakkan kita di tempat yang baik. Dan tempat yang selayaknya bagi kita.. iaitu syurga..

Namun jika kita kembali ke hadratNya dalam keadaan kotor dengan dosa, Allah akan 'basuh' Kita sebersih-bersihnya di dalam api neraka sebelum memasukkan kita ke dalam syurga..

Tetapi jika kita kembali kepadaNya dalam keadaan yang rosak imannya, sehingga tidak dapat dibezakan antara iman dengan kufur, maka Allah tidak akan teragak-agak untuk menghumbankan kita ke dalam neraka jahannam yang hina buat selama-lamanya, ibarat pinggan yang pecah yang tidak bernilai lagi..

Semoga bermanfaat...

BERDUA LEBIH BAIK....




Lihat awan di sana
Berarak mengikuti
Pasti dia pun tahu

Ingin aku lewati

Lembah hidup yg tak indah
Namun harus ku jalani
  Berdua denganmu
Pasti lebih baik
Aku yakin itu

Bila sendiri

Hati bagai langit
Berselimut kabut


RVP EQUALS ANOTHER SCORING RECORD

Robin van Persie has equalled the record of 18 goals scored in a season from January 1 onwards held by Thierry Henry and Cristiano Ronaldo.The Dutchman has been in prolific form since the turn of the year and his late charge took him to within two goals of the Premier League's joint-top scorers - Dimitar Berbatov and Carlos Tevez. Van Persie has also extended his Premier League record by scoring in a ninth successive away match.The previous record holder was Chelsea's Didier Drogba with goals in six successive away games between August and November 2009.


NUR KASIH THE MOVIE : SOLD OUT!!!!



Hari Khamis lepas ingat nak tengok citer Nur Kasih The Movie...tapi bila sampai Jitra Mall tiket habis!!! Dahla datang dari Perlis semata-mata nak tengok filem ni...(sebab kat Perlis takde panggung wayang, ishh..ishh, ishhh..). Petang tadi (hari Ahad) pun pergila ke Jitra Mall sekali lagi dan nasib tetap sama...tiket habis....oleh kerana tak mau balik rumah macam tu je, so ambil keputusan tengok Pirate of The Carribean...ambil tiket 3D (memang berbaloi dengan harga tiket yang mahal sikit).
Jalan cerita filem sekuel ni sama je dengan yang sebelum-sebelum ni...tetapi yang menarik sikit sebab kali ni ada Penelope Cruz sebagai heroin...so lakonan Penelope memang tidak mengecewakan....(sebab dia cun..hehehe..). Mungkin lain kali pulak nak pergi tengok Nur Kasih The Movie (nak tengok best sangat ke filem ni sampai tiket sold out...)...

AKU SAYANG PADAMU....















S - sempurna...
A - amat bermakna...
H - harga yang tidak ternilai...
A - alangkah indahnya hidup ini...
B - berpeluang memiliki.....
A - akan setia...
T - tidak akan mempersiakannya....

Wednesday, 18 May 2011

The GuNNer yang Malang..

 
Kekalahan Arsenal 1-2 kepada Aston Villa di tempat sendiri bukan satu perkara luar biasa. Walaupun menang dengan Manchester United tetapi skuad The Gunner gagal untuk mengekalkan momentum kemenangan mereka. Selepas ketinggalan 0-2 pada separuh masa pertama, aksi bertenaga pemain Arsenal perlu dipuji pada separuh masa kedua. Namun, jaringan Robin Van Persie pada minit-minit akhir perlawanan masih gagal memastikan The Gunner memperoleh sekurang-kurangnya 1 mata. Arsenal perlu melupakan semua impian mereka untuk menjuarai apa-apa piala pada musim ini dan perlu memantapkan pasukan dengan senarai pemain pertahanan yang kebal. 


Setakat ini, Arsene Wenger perlu melupakan hasrat mendapatkan Karim Benzema tetapi harus fokus kepada pemain pertahanan dan penjaga gawang yang lebih bertenaga. Arsenal sudah cukup kental dengan adanya penyerang-penyerang berbisa mereka seperti Van Persie, Theo Walcott dan Samir Nasri. Fokus pengurusan pasukan Arsenal sekarang adalah mendapatkan pertahanan yang lebih bijak mengawal permainan dan bertahan di saat genting perlawanan. Diharapkan pada musim depan, Arsenal tidak lagi dirundung malang seperti musim ini...

Sunday, 1 May 2011

PromisE....

I'll be your strength  
I'll give you hope
keeping your faith when it's gone
the one you should call was standing here all along
and i'll take you in my arms
and hold you right where you belong
till the day my life is through
this i promise you 

i've loved you 4ever
in lifetimes b4
and i promise you never
will you hurt antmore

i give you my word
i give you my heart
this is a battle we've won and with this vow
4ever has now begun

just close your eyes
each lovin' day
and know this feelin'
won't go away
till the day my life is through
this i promise you

over and over i fall
when i here you call
without you in my life baby